Yhteystiedot

tiinalotta.sarmola@gmail.com

Satunnainen kuva

Näkymä Saimaalle
Happamia
Pedon elkeet

Tuulen mukana - Tiinalotta Särmölän puupiirroksia ja rautalankaveistoksia Jade Galleryssä 2.9.- 1.10.2016

Kuvataiteilija Tiinalotta Särmölä on koonnut uusien 2016 syntyneiden puupiirroksien ja rautalankaveistosten pohjalta Jade Galleryyn yksityisnäyttelyn Tuulen mukana. Näyttelyssä on esillä myös taiteilijan vanhempia puupiirroksia vuosilta 2010 ja 2013.

 

"Puupiirroksieni aiheet ovat saaneet alkunsa minulle rakkaissa paikoissa Puumalassa ja Kuhmossa. Näillä paikkakunnilla olen viettänyt paljon vapaa-aikaani rentoutuen luonnon hiljaisuudessa, kuunnellen tuulen huminaa, istuen rantakalliolla antaen ajatuksieni lentää tuulen mukana ja tehden piirustusluonnoksia asioista, joita ei kiireen keskellä aina edes huomaa: jäänlähtö ja luonnon herääminen talven jälkeen, kevään ensimmäiset linnut, kesän perhoset, elokuun pimenevät yöt, syksyn sienet jotka odottavat poimijaansa ja talven ensilumi. Kaupungin betonirakenteiden ja hektisyyden vastapainoksi kaipaan aikaa ajatuksilleni, luonnon rauhaa. Uusissa puupiirroksissani ja rautalankaveistoksissani esiintyy paljon lintuja, jotka näyttäytyvät minulle eräänlaisia mystisinä ja mytologisina toteemieläimiä.

 

Jokin luonnon pieni yksityiskohta tai muoto voi antaa ajatuksilleni ja tunteilleni ratkaisevan sykäyksen, jonka pohjalta lähden työskentelemään. Teoksissani pyrin kuvaamaan tunteitani ja ajatuksiani luonnon kautta. Käytän havaintoa alkupisteenä josta lähden seikkailemaan erilaisten vaihtoehtojen välillä. Puupiirrosten tekemisessä minua kiehtoo se, ettei varmaa lopputulosta voi tietää etukäteen, sillä puunsyyt ja oksakohdat vaikuttavat hyvin paljon teokseen. Puupiirrokseni olen kaivertanut koivu- ja kuusivanerille ja teokset olen vedostanut käsin ja prässin avulla japaninpaperille, mulperipaperille ja kuitupaperille. Uusimmissa teoksissani olen yhdistänyt puupiirrokseen pakkausmateriaalipainantaa. Olen käyttänyt kierrätysmateriaaleja, kuten käytettyä koivuvaneria, pakkauspahveja, kuplamuovia, vanhoja pitsiverhoja ja muuta vanhaa puumateriaalia. Rautalankaveistosten jalustoissa olen hyödyntänyt myös kierrätysmateriaalia. Kestävä kehitys on tärkeää."

 

Tiinalotta Särmölä                                                          

Tervetuloa taidenäyttelyyni!